tisdag 24 september 2013

Radio Schweden i mitt klassrum

I fredags hade jag besök av journalisten Hansjörg Kissel från Radio Schweden, alltså den tyska redaktionen på Sveriges Radio International. Mycket trevligt! Han var med mig på min tysklektion med åttorna och sen satt vi i solen och pratade om min undervisning i synnerhet och intresset för att läsa tyska i allmänhet.

Lyssna lite eller läs reportaget om du har lust. Det är på tyska förstås men ändå. Mina fina elever hörs i alla fall!


Lyssna: "Kreativer Unterricht weckt Interesse für Deutsch"


Jag skickar en liten guldstjärna till Sven Järgenstedt som hörs på filmen jag visar i klassrummet. Han gör bra flippfilmer om grammatiska moment. Kolla in hans youtubekanal!

Cecilia

tisdag 17 september 2013

Uppdaterat hemsidan om iPads

Hej!

Idag har jag uppdaterat hemsidan om iPads. Nu finns:
- info om hur man använder eskilstuna.se-mailen för att skapa Googlekonto med hjälp av vår vän Dexter (eller hur  man kopplar på skolmailen på en redan skapad gmail)
- film om hur man stoppar in stencilen i paddan :)
- instruktioner hur man kan sortera alla elevmappar
- några uppdaterade filmer gjorda i nya appen för Google Drive.

Jag har tagit bort några av de gamla filmerna och bytt ut mot nya. Om någon saknar något finns de gamla kvar på min youtubekanal youtube.com/ceciliaiskogstorp 


Imorgon släpps nya operativsystemet iOS7. Jag kommer successivt att uppdatera den grundläggande delen om hur man hanterar sin iPad efter det. IPaden kommer kännas helt ny. Nya ikoner, nya funktioner. Superhäftigt! (och lite nytt att lära sig). Har du sett Apples film? Annars kan du kika på den här.

Ha det gott!

Cecilia