söndag 18 augusti 2013

Äntligen skolstart! :)

Tänk vilket läsår det blev förra året! Jag har aldrig tidigare arbetat så mycket men jag har heller aldrig tidigare tyckt att mitt jobb har varit så utvecklande som det faktiskt var. För ett år sedan hade jag aldrig använt en iPad i undervisningen. Jag hade aldrig haft en blogg, en hemsida, aldrig laddat upp en film på YouTube, hade inget konto på vare sig Twitter eller Instagram. Man kan lugnt säga att det har hänt en hel del sedan dess.

Nu står jag inför ett nytt läsår som om möjligt kommer vara ännu  mer utvecklande än det förra. På tisdag och onsdag kommer nämligen elevernas iPads!! Det är knappt jag tror att det är sant. I januari uttryckte jag min frustration över IT-läget i kommunen i en serie inlägg här på bloggen. Jag kände mig ensam och motarbetad. Nu är läget ett helt annat. Bara det att vi faktiskt fick chansen att välja iPads istället för enbart datorer inför en-till-en-satsningen och att så många som 70 procent valde iPads tycker jag är helt fantastiskt! För att stötta de lärare vars skolor valde iPads till sina elever fick jag i somras uppdraget att skapa en hemsida där jag nu har samlat den kunskap och erfarenhet som jag har hunnit samla på mig under det här året. Där finns tips på appar och instruktioner till hur vi kan använda Google Drive och Google+ för att skapa, dela och kommunicera. Kika in om du är nyfiken: https://sites.google.com/site/eskilstunaipad/

I sommar har jag också varit i Tyskland på en lärarkurs för lärare som undervisar i tyska som främmande språk så nu är jag full med nya idéer kring vad jag kan hitta på med tyskan.

Skolstart imorgon. Längtar!

Cecilia

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att ha hittat din blogg som inspiration! Ser framemot att läsa dina inlägg, då jag tror att jag nu är ungefär där du var för ett år sedan. Hoppas att du får ett härligt läsår!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma, Karin! Kan jag följa dig någonstans?

      Radera